Nostalgia timpurilor apuse a trezit in fiecare dintre noi dorinta de a trai macar pentru o zi in epoca luminilor poate. Povestile batranilor intelectuali ai urbei noastre despre promenadele lor pe Corso ne induc dorul unui timp pe care nu am apucat sa il traim. Cat de fermecatoare trebuie sa fi fost viata sociala a Timisoarei cu trei secole in urma? Inchipuiti-va o dupa amiaza de duminica insorita in Timisoara de alta data inconjurati de vestimentatii fine si maniere alese, de distinsi domni si doamne ce infrumuseteaza peisajul cu sarmul specific. Dar Banatul nostru drag nu ar fi cunoscut vreodata adevarata glorie daca soarta nu i-ar fi  adus pe meleagurile nostre pe cele doua mari personalitati, Printul de Savoya si Contele de Mercy
1718, la initiativa autoritatilor austriece sub comanda Printului Eugeniu de Savoya, Fabrica de bere din Timisoara a dobandit o pozitie importanta, si anume, aceea de a satisface o mare necesitate: nevoia de suplimentare a apei potabile din oras.

Asadar cei doi mari domni ai Timisoarei ne-au lasat o mostenire incontestabila, Fabrica de bere Timisoreana si Palatul Contelui de Mercy pe care noi, amfitrionii de la Curtea Berii am decis sa le aducem impreuna pentru a le oferii celor ce ne calca pragul o calatorie in timp, o bere buna si o masa calda exact ca in timpul caruia ii ducem dorul.